Bilder

Bilder på det jag har köpt!


En stor Horseware kasse med massa saker i.


Kingsland boots, fick dom i den lilla 'påsen' bredvid.


Back on Track, till benen.


Super mysig Kingsland tröja.


Röda Catago benskydd, blev dom för dom var lite billigare ;)


Röda fleece, BR benlindor


Kingsland benlindor, fleece/elastisk


Rött Jonh Whitaker Schabrak


Ett horseware,rambo stalltäcke


Ridtäcke från Hoseware


Dyon träns


Allt jag köpte på en bild :)


Det var allt jag köpte, bilderna var inte så jättebra, men man ser iaf ;)

3 hästar

Jag har inte mått så bra idag. Så orkar egentligen inte skriva.
hade 3 hästar idag, Twist, Mónte och Mille :)
Jag gick runt polobanan med Twist, mysigt <3

Monte, red ut med Sofie, skritta polobanan och upp för galoppbacken. Sen hitta jag en stig jag ville rida på, inte så smart. För den var jättelång och vi kom aldrig ut. Tillslut kom vi ut vid polohästarna. Där jag hoppade med River<3 Red inge mer efter det.

Sen vidare till nästa stall och fixa allt åt Mille :) han är så stor, snäll och söt. Vill rida honom snart igen.

I morgon ska jag rida ut med min moster, haha. Får se om jag orkar..
Idag kommer nog bilder på det jag har köpt! :)


V. 9


Ponnyakuten

Jag har precis tittat på gårdagens avsnitt av PonnyakutenSVTplay. Ska snart titta på kommande avsnitt.
Jag tycker att Ponnyakuten är ett väldigt inspirerande program, kul att se andra ryttare, hur de hanterar sina ponnysar i olika situationer, hur de rider m.m. Vissa problem känns något uttjatade men alla fall skiljer sig förstås från varandra på ett eller annat sätt. Jag känner mig alltid motiverad till att förbättra min egen ridning när jag tittar på andra, och framförallt blir jag motiverad och taggad till att träna och tävla.
Alla har vi ju mer eller mindre problem med våra hästar ;)
Vad tycker ni om Ponnyakuten?




Dagens ridpass

Sitter framför tvn och äter min lunch, omelett med kassler och ost. Första gången jag lagat omelett själv och det blev gott :)
Var i stallet klockan sju imorse för att fodra och släppa ut alla hästar. Sedan friserade jag London lite, ryckte manen och det blev en rejäl hårboll. Är inte klar med det jobbet ännu utan får fortsätta någon annan dag ;)
Sedan red jag och Felicia ut på en långtur, c.a 1½ timme. Red gokartrundan och sedan klättrade vi i skogen. I början blev det mycket galopp och hästarna tyckte det var härligt att få sträcka ut. Resten skrittade vi nästan bara i skogen vilket var härlig men något kallt :p London var pigg och glad och bitvis riktigt avslappnad och fin.
Sedan åkte jag hem och på tåget såg jag en så fin bild på Metros framsida, på Angelica Augustsson och Midtown Du Tillard. Trevligt med lite ridsportnyheter i media :D Såg deras ritt igår, vilken häst!!

Två hästar

Red både Twist och Monte idag. Kommer ha Monte hela veckan :)

Twist: Red runt polobanan, runt dammen och galoppbacken. Ibörjan var hon lite spänd och kolla på allt. Sen efter jag hade galopperat så blev hon lugnare. Det gick toppen bra att galoppera upp för galoppbacken, hon lyssnade och ökade galoppen bra. Red lite vi kalhyget, red ner för backen där, med halter på vägen ner och galopp upp.
Allt blir verkligen bara bättre och bättre! <3

Monte: Red bara runt dammen med honom. Det är andra gången jag rider honom, så tog det lite lugnt. Vi travade vid dammen sen blev det en tvärnit och jag hann ta tag runt halsen och blev hängande där. För det var 2 rådjur typ 5 m framför oss. Men han var duktig och gick förbi! :) Skulle galoppera upp för en backe och då galoppera han nästan på stället för att jag 'höll i' honom för mycket fast jag inte höll knappt i honom, så jag fick lätta på tyglarna och smacka lite för han skulle gå framåt. Annars gick det bra, en roligt häst att rida! :)

Bilderna på sakerna jag köpte kommer upp ida eller i morgon. För datan att bilder är på är lite seg.


Två ridpass

Jag åkte till stallet 10.15 och har inte varit hemma en sekund sedan dess, var i stallet till 15.30 och åkte efter det vidare till nästa ställe.
Idag red jag två hästar i ridhuset.
London: Red barbacka, koncentrerade mig på galoppen där det blev mycket olika jobb, började med att rida längs fyrkantsspåret och lägga volter i hörnen i kortare galopp, sedan ökade jag på med förvänd i en båge längs långsidan och sedan red jag även serpentinbågar med övergång till lugn trav på medellinjen för att sedan fatta nästa galopp.
Han skötte sig väldigt bra, bitvis i galoppen hade jag svårt att sitta kvar för att han höjde sin rygg så mycket, det var lite roligt :p Men han var mestadels fin, spände till lite ibland men då var det bara att jag satt kvar och väntade ut honom. Red c.a 45 min
Hebbe: Iffa ville ha hjälp så jag red Hebbe i ridhuset, skrittade först länge på långa tyglar då han inte varit riktigt fräsch, men Iffa tyckte han såg bra ut så då skrittjobbade jag honom, mycket skänkelvikningar, ställning, någon halvdan öppna (han går gärna och trycker ut rumpan) och sedan blev det liknande arbete men med mer 10-meters volter och serpentinbågar i trav. Avslutade med lite galopp där jag stod upp i lätt sits. Har så svårt att sitta ned på stora hästar när de galopperar :p
En dålig bild från när jag red Hebbe barbacka förra vintern :p

Kür

Jag kikade lite på küren igår kväll på SVT24.
Satte på precis när Adelinde Cornelissen red sin Jerich Parzival. Vilket fint och samspelt ekipage! Tänk om man kunde rida så eller hade en häst som kunde göra dessa saker? Vilken fröjd!
Hon vann  i alla fall klassen med hela 82,87% Dryga procenten lägre kom Patrik Kittel :)
BILD.

Gårdagen

Jag hade helt enkelt ingen möjlighet att blogga igår, så jag gör det nu.
Jag fick sällskap av Felicia och DorisLondon och jag tog oss över vägen där vi mötte upp dem, först fick London skritta och trava lite på deras ridbana vilket han tyckte var lite skumt men sen red vi iväg. Galopperade längs deras hagar och det var hur härligt som helst, London frustade och tyckte det var jätte skönt!
Sedan red vi en runda i skogen och ut på grusvägarna där vi galopperade ytterliggare. Och sen red vi hem via skogen och galopperade uppför en backe där hästarna blev jätte glada och taggade :) Travade över en åker och sen skrittade jag hem.
Jag red London på hacket och han skötte sig bra, var för det mesta lugn men taggade till ganska mycket ibland :p
Efteråt städade jag klubbis, och usch vad äckligt det var! Kände mig i alla fall väldigt duktig efteråt, men oerhört äcklig då jag måste fått på mig hur mycket damm som helst ;s Duschade när jag kom hem och sen kändes det mycket bättre!

Emma tillbaka

Nu är jag hemma. Det var en lång resa dit och hem, tog ca. 5 timmar att åka. Så jag har åkt 10 timmar tåg.
Jag är super nöjd med det jag har köpt, har fotat så ska lägga upp de här snart! :) Längtar tills vi ska till stallet i morgon och testa allt! Vi var där hela fredagen, kom dit vid 10 och åkte vid 22.30. Så det blev en väldigt lång dag. Mina armar oc händer mådde inte så bra efter ;) Så det blev en lång sovmorgon och sen en lång resa hem.

Ska försöka få in bilderna här nu :)

Good morning

God morgon :)
Har precis ätit mina goda bröd till frukost och ska snart bege mig till stallet för att rida ut samt med hjälp av mamma städda klubbhuset.
Hela familjen håller på att bli sjuk, igen. Mamma och jag har redan haft en omgång med feber och mår dåligt igen. Så typiskt när man har lov och allt!

GHS LIVE

Ni har väl inte missat att man kan se GHS live på webben?
Själv sitter jag och tittar på det just nu, men ska gå ner och trycka ut degen i plåten innan jag fortsätter.
Klicka HÄR! :D

En huslig Tove

Har haft massor att göra idag, just nu står brödet jag håller på att baka och jäser så jag smet upp till datan. Jag är så huslig av mig ;)
Jag är i alla fall hästledig idag, men nästa vecka har jag inte medryttare något dag, ska bli kul att lägga ned lite mer tid på ridningen nu när jag har lov och allt. Det känns bra :)
Imorgon ska jag rida ut, tror att jag tar mig över på andra sidan, det var länge sedan. Får se om jag får något sällskap. Ska bara ta det lugnt ikväll, mys med familjen framför tvn. Har haft så mycket dem senaste helgerna så det ska bli ganska skönt.

Vila för ponnyplutt

Idag har London fått vila, men jag var i stallet tillsammans med pappa för att ta in alla hästar vilket gick bra :) De flesta var ovanligt lugna men några ville till maten på en gång! Nästa vecka byter vi intagstid från 16 till 17 vilket jag tycker ska bli jätte skönt. Nu är det så väldigt ljust ute också :D
Imorgon är sista skoldagen innan en veckas lov, ska bli så skönt! Dessutom börjar vi 9.50 och ska åka skridskor första lektionen, känns alldeles perfekt.

GHS

Som Emma skrev så beger hon sig idag till Göteborg. Jag är väldigt avis!
Har ärligt talat aldrig varit på Göteborg Horse Show. Det är en bit att åka men hoppas på att nästa år få göra resan dit :) Har förstås varit på Stockholm Horse Show ett antal gånger och i somras var jag och IdaFalsterbo vilket var riktigt trevligt, så mycket mer yta och allting :D
Nä, det är inte bra för mig att åka på hästshower, jag bara köper en massa på mässan och så är jag pank sen :o Tror inte jag är den enda som har det problemet ;)


Stallet sen Gbg

Nu är dagen här då vi far iväg till Göteborg. Ska till stallet väldigt snart och fixa allt. Sen åker vi!
Jag kommer nog inte skriva så mycket fram till Lördag kväll, om jag inte moblibloggar.

Kommer sakna alla här upp framförallt min häst <3


hedemora <3. Sommar!


Min fina häst

Helena var ute hos oss idag och kolla Twist. Det gick bättre än vad jag trodde! Hon hade nästar inga fel, förutom lite sne i korset annars felfri :) Sista Helena kolla Twist så var hon stel i bogen, halsen, nacken, ryggen hade oxå lite fel.. Då blev Twist behandlad 3 gånger för att hon skulle bli bra(vilket hon blev!) Hon kolla på våran sadel också och den tycke hon låg bra, det var en bra sadel!
Så allting är på topp nu :) Bara att fortsätta träna och ta hand om min lilla prinsessa <3

Senare så åkte jag tillbaka till stallet och kolla när det underbara hoppgänget träna. Jag kunde ju inte vara med. Ser det bara possitivt för Twist att inte hoppa för mycket, jag måste ju spara på hästen ;) men så jag var där och kollade. Allt gick bra, bara Anna som ramla av idag, haha.
Sen fick jag trava o skritta av Bianca :)


haha, coolingar ;) Jag och Bianca


Fälttävlansekipage?

Jag känner mig väldigt motiverad till att sätta fart ordentligt med hoppträning och tävling.
Jag har redan planerat större delen av våren och mellan de lokala hopptävlingarna ska det klämmas in fälttävlansträningar (måste ju ta det där nedrans fälttävlanskortet också!) och sedan hoppas jag kunna debutera på fälttävlansbanan den 5 juni, men det beror helt på om jag hittar någon som kan köra då pappa är i Norge. Isåfall blir det en P70 och det är en endagarsfälttävlan. Jag känner att jag kan det viktigaste inom fälttävlan nu, åtminstone viktiga regler om kval, utrustning osv :)
London och jag ska bli ett riktigt fälttävlansekipage ;) Tror i alla fall han kan passa riktigt bra till det, vad jag vet har han startat några debutant klasser innan och vunnit alla sina starter, men konkurensen är betydligt större här i Stockholm!
Jag ska bara lösa regionallicens och få mitt FT-kort så är allt klappat och klart, London har redan sin licens eftersom vi fixade ägarbyte på en gång när vi fick hem honom.
Taggad!


Det här saknar jag!


Senaste numret av Equipage

I måndags fanns senaste numret av Equipage i min brevlåda. Det var flera riktigt intressant artiklar. Equipage är den enda hästtidningen jag prenumerar på och jag tycker att det för det mesta är väldigt bra och intressanta samt framförallt läsvärda artiklar och reportage med. Det gillas :)
Bland annat stod det mycket om den äldre hästen och hur försäkringsbolagen ser på detta, kommer nog ett helt inlägg om det då jag tyckte det var väldigt intressant och en riktig tankeställare!


 


Hemmadag

Det blev en hemmadag för mej. Snart ska jag gå ner och plugga lite sen måste jag packa tills i morgon.
Sen idag så kommer Helena, och kolla på Twist. Känns bra att kolla så att hon är hel och frisk, men ändå så vill jag verkligen att hon inte har något fel! Fast det är bättre att få reda på problemet.
Twist är somsagt rätt känslig, om jag rider förlänge och förmycket så får hon ont i ryggen..  Senare komemr der gå bättre när hon har mer muskler m.m
Såg att Tove hade det kallt, här har vi "bara" -13.
 


Mobilblogg

Har precis haft fysik. Har ni det lika kallt som vi? Vi har -21 och det är verkligen svinkallt. Tur att jag är hästledig ;) Ha det bra!

Dressyrträning

Idag red jag dressyr för Gun vilket gick bra!
I början var London ganska jobbig, han gick emot vänsterhjälperna väldigt mycket men lossnade sedan. Jobbade mest på volten och med skänkelvikning på hörnlinjen. Koncentrerade mest på traven och det blev bara lite galopp, men traven var verkligen jätte fin i slutet, avslappnad och rytmisk :)
Det som satt fast i vänster släppte och han blev riktigt mjuk och fin även i den sidan.
Jag är så fruktansvärt trött på kylan nu, vill bara ha värme och vår! Längtar tills första tussilagon dyker upp...
Såhär vill jag ha det:

Göteborg

Göteborg Horse Show närmar sig! Jag har längtat jättemycket. På torsdag jag jag och några kompisar åka ner dit. Sen ska vi gå på showen och mässan hela dagen på Fredagen! :) Sen åker vi hem på lördag.Det ska bli grymt roligt, speciellt med det bästa sällskapet.
Det jag ska kolla på är
En hoppgjord
Ridtäcke
Boots
En väst
Något från BoT
Schabrak + benskydd/benlindor
De 2 första kommer jag att köpa, sen beror det på hur mycket pengar jag kommer att ha och vad jag hittar :)
Kommer säkert köpa något till mej själv också ;)




barbacka

Red barbacka på polobanan. Tänkte bara skritta i djupa snön och lite trav, men det blev en del galopp också :)
Det är så mysigt att galoppera barbacka på polobanan, för den är så stor och underbar :)

Tove skrev för ett tag sen att det gick bra när hon red barbacka! och jag håller med, för man kommer närmare hästen. Jag har mycket lättare att komma åt Twist och hon lyssnar bättre och är allmänt duktigare :)
Hösten 2010 hade jag ingen sadel på 1-2 månader nästan. Så jag red barbacka en heel del då.


barbacka :)


Jag och älsklingen

Alla bilder fotades av pappa förra söndagen med vår Nikon D5000 och Sigma 70-300 F4-5.6 DG

Musiklektion

Så här underhåller man sig under en musiklektion när allt är kaos! ;)

Tävling

Hann i skriva igår för jag kom hem rätt sent och var väldigt trött. Det blev så att jag stod som funktionär från 11-17ungefär. Stod vid insäppet och i sista klassen var jag inne på banan :)

Men hann inte riktigt rida fram ordentligt. Och Twist var lite stressad --> jag oxå..  Men när jag börja rida så lugna jag ner mej. Men lilla Twist blev rätt för musiken som kom från ena hörnat i lilla ridhuset= framhoppning. Så hon stod på bakbenen, bocka m.m Men jag fick lite hjälp av en i stallet, så då gick det bättre.

LD 70 cm, inne på banan så var hon lugnare och duktigare! Hon var iaf snäll. Vi kom runt banan utan problem. Men vid 3 så kom vi emot i trav, och så sprang hon åt höger. Och så kom vi igen och hon tänkte göra samma sak men jag hade spöt där, så hon hoppa nästan stillaståenda :') Sen rulla vi på genom banan.

Det var ju ändå hennes första tävling(lokalt). Så det var nog lite mycket för henne i huvudet. Men jag vet att hon jag hade gått med henne och haft lite mer tid så hade hon nog varit lugnare. För jag har ju åkt iväg med henne förut och då är hon lugn och snäll :)

Flera sa att med mer erfarenhet och rutin så kommer hon komma långt! Eftersom höjden är inge problem för henne. Så nu vätar jag på att nästa tävling ska komma. Det kommer nog ta ett tag tills vi kommer iväg. För vi har ju inga vinterdäck på transporten.


gammal bild.

Pappa filmade såklart. Men kommer nog inte att lägga upp den för jag skäms verkligen över hur jag red! usch..

V. 8


Träning dag 2

Det gick lika bra på träningen idag, om inte bättre :D
Idag jobbade vi vidare på det vi jobbade med igår men på lite högre nivå. Hoppade mycket smala hinder och murbitar vilket gick super bra. London hoppade i alla lägen och var så duktig så!
Hoppade trippelbarr även idag och känns som om jag faktiskt övervunnit min rädsla för dessa hinder, hoppade den till och med på 1m vilket gick jätte bra, London bara flög över :)
Hoppade bana sedan, runt 80-90cm. Vi provade att rida direkt ur en "startfålla" som man gör i fälttävlan, det gick jätte bra. Efter halva banan var det trippelbarren och två ryttare råkade stå i vägen så jag skrek akta ett antal gånger innan de fattade och hann flytta sig, hoppade den utan problem men tappade all fokus och råkade svänga förbi nästa som var en smal mur.
Annars är jag jätte nöjd, allting gick bra och känner att vi verkligen har utvecklats!
Lena sa att jag helt klart måste tävla fälttävlan men honom, han är positiv och tycker det är grymt kul, tittar inte på någonting och hoppar i alla lägen, samt att han har en bra galopp (måste lära sig att korta något mer bara ;)
Pappa filmade (och fotade) även idag så det kanske kommer upp imorgon :)

I väntan på tåget...

Bjuder jag på en bild av mina trasiga men ack så älskade stallvantar. Ha det bra!

Banskiss á la Tove

Här får ni ett exempel på mina icke existerande dataritskills.
Jätte taggad inför dagens hoppning :D Idag ska vi få hoppa massa konstiga hinder
och sådär, ska bli riktigt kul!

Tävling

Ida har sovit hos mej och följer med på tävlingen idag :) Ska snart åka till stallet och fixa Twist.
Red ut i går barbacka i solen. Det gick bara bra, Twist var piggelin. Hon var så fin, lyssnade utmärkt, mjuk och fin. Hoppas hon är det idag också. Fast tror att hon kommer vara pigg och skena runt banan. haha nejdå, men pigg kommer hon att vara! :)


Sängen väntar..

I morgon, eller idag så ska jag tävla ju! :D Vet inte varför jag är uppe. Måste verkligen gå och lägga mej nu.
Känns bra inför i morgon, eftersom det kommer vara väldigt kallt är det skönt att det är på hemmaplan, så jag ta in Twist i boxen och sen gå och värma mej :)


haha, varckra vi är..


Video

Videoklippen är något sega, några går i Slow motion, har inte riktigt fattat vårt
nya klipprogram till nya kameran, men det kommer ;)

Stort lycka till önskar jag Emma som ska tävla med Twist första gången lokalt
imorgon :D Önska henne lycka till ni också!

Träning dag 1

Träningen idag gick riktigt bra :) Jobbade mycket med olika sorters hinder liknande de som kommer i terrängen, bl.a. studs, coffin-liknande hinder, trippelbarr (längdhinder) och vi hoppade också mycket snett över hindrena vilket gick super.
London kändes mjuk och fin och väldigt framåt i framridningen, men lyssnade ändå ganska bra, något stark. Red mycket små svängar och mycket olika linjer, allt kändes bra, blev dock något orytmiskt ibland men kändes helt okej hela tiden.
På slutet hoppade vi en bana med 19 språng, känner att jag fortfarande inte har all ork så jag valde att hoppa på den höjden som var uppe, dvs runt 60-70cm och det kändes lagom för då orkade vi igenom hela banan utan några missar, kändes jätte bra :D
Nu ska det taggas till morgondagen :)
Pappa har filmat en del, ska klippa ihop allting men första ska vi fika för min underbara pappa fyller år :D

jag är tillbaka!

Hej!

Jag är hemskt ledsen för att ni inte hört av mig på ett tag men jag har faktiskt mina anledningar. Den här veckan har jag haft musikvecka i skolan och då ska man dansa upp och göra koregrafi till låten "Manboy" med Eric Saade. (varje klass i 7an får varsin låt och min fick Manboy" och skriva 2 låtar till en redan gjord melodi som man ska spela upp på gitarr eller piano för klassen. Jag som varken kan dansa eller spela instrument behövde träna minst 1h om dan och fokusera på endast det i skolan. Dem stunderna jag inte höll på med det sov jag eftersom jag fortfarande är förskyld. Jag har nästan inte ridit nåt i veckan heller för i onsdags åkte jag ner med mamma på kvällen och lät Mira vila.
Fast min grupp vann över alla sjuor i dansen så jag är faktiskt sjukt stolt ;)

Nu tänkte jag sova lite :D



jag är tillbaka!

Hej!

Jag är hemskt ledsen för att ni inte hört av mig på ett tag men jag har faktiskt mina anledningar. Den här veckan har jag haft musikvecka i skolan och då ska man dansa upp och göra koregrafi till låten "Manboy" med Eric Saade. (varje klass i 7an får varsin låt och min fick Manboy" och skriva 2 låtar till en redan gjord melodi som man ska spela upp på gitarr eller piano för klassen. Jag som varken kan dansa eller spela instrument behövde träna minst 1h om dan och fokusera på endast det i skolan. Dem stunderna jag inte höll på med det sov jag eftersom jag fortfarande är förskyld. Jag har nästan inte ridit nåt i veckan heller för i onsdags åkte jag ner med mamma på kvällen och lät Mira vila.
Fast min grupp vann över alla sjuor i dansen så jag är faktiskt sjukt stolt ;)

Nu tänkte jag sova lite :D
Alla som känner mig, jag har tappat min obil så har mitt gamla nr igen ;)



Tagga träning!

Om en timme ska vi bege oss till stallet för att fixa allting, sedan till Stora wäsby för teori och sedan tillbaka till stallet för att lasta på ponnyn och åka iväg! Jätte taggad men det är förjäkligt kallt ute :o Se om jag överlever med dubbla ridbyxor...

När jag var och tränade på Stora wäsby i regnet i höstas :)


Tömköra

Slutade tidigt så jag var i stallet tidigt. Jag tömkörde och Twist var dum men ändå så duktig!! I början dumma hon sig en del, hon rusa iväg, stanna m.m Sen mot slutet testa jag att galoppera och det gick!! Hon galoppera lungt ett helt varv! (om ni inte vet så är/elr var nästan omöljigt att longera/tömköra henne i galopp utan att hon fick damp och bocka m.m) Men det gick, framsteg :)

Sen fick jag äran att rida Twists dubbelgångare Monte. Han är grymt lik Twist, fast Twist har en bläs ;)
Red han rund polobanan, blev lite trav. Sen skulle jag rida i något ridhus. Men i lilla kunde jag inte för traktorn var där och harva. Sen när jag skulle gå in i stora så skulle han in där, så jag gick in i stället.
Jag ska ha honom hela Sportlovet, så då kommer jag rida honom mera :)

Sitter bänkad framför tv för att titta på ett program och nu ska jag fortsätta med serien :)
Skriver lite mera sen och då får ni veta hur jag gör på Söndag ;)


Fösta dagen med Twist <3


Uteritt

Jag ska ta och klaga på Emma och Ida...
Som sagt har jag varit i stallet hela dagen vilket var trevligt, jag och Patricia startade allting med lunch i klubbis och sedan mockning av båda hästarnas boxar. Sen tog vi in hästarna, Musse och London står egentligen i olika delar av stallet men Musse fick följa med upp till oss vilket han tyckte var väldigt spännande!
Vi red först Gällsta rundan vilket gick bra, började med att skritta dem i djup snö och sedan travade vi. Musse har inga skor så det blev mest trav på honom på de delar där det var snö och London fick galoppera efter, det tyckte han var jätte kul! Patricia verkade också tycka att det var kul :) London fick galoppera av sig riktigt ordentligt vilket han nog var mycket nöjd med! Vi skrittade lite i skogen och sedan ytterliggare lite galopp på slingan, då blev båda två helt tokiga! Sen travade och skrittade vi av. Det var riktigt mysigt :D




Friluftsdag

Idag har jag friluftsdag!
Jag ska tillsammans med en tjej i min klass, Patricia, rida ut. Det ska bli trevligt :) Hon ska få rida London och jag ska låna Musse. Vi åker till stallet vid tolv och äter lunch där innan allt fixas och sen rider vi iväg! Har intaget senare också men innan dess ska det packas och smörjas inför helgen då jag ska till Stora wäsby och träna båda dagarna, tagga!

Lite avis på mig som får vara i stallet hela dagen va? ;)


 Jag rider Musse i somras. Snacka om att jag känner mig som en dvärg på honom!
Han är väl runt 165 eller större skulle jag gissa :p


Barbacka is the shiiiiet

Åh, jag är helt lyrisk över dagens ridpass! Jag behövde verkligen ett sånt här pepp pass då jag känt mig väldigt nere efter förra veckans sjukdom. Inte helt bra ännu men så mycket bättre.
Som jag skrev red jag dressyr i ridhuset, jag valde att rida barbacka vilket jag är glad att jag gjorde, för London var såååå fin och såååå avslappnad. Det var underbart och jag ville inte sluta rida!
På torsdag kvällar är det alltid träning i ridhuset och det brukar vara trångt men idag var det faktiskt helt okej så jag red mycket stora volter och lite olika vägar, i skritten jobbade jag mycket med att flytta och framdelsvändningar och sedan lite flytta även i traven. Och London var verkligen fiiin! Han tryckte på och var avslappnad i nacke, jobbade med ryggen och allt var underbart. Så härligt.
Måste rida mer barbackadressyr!


 Jag älskar dig <3


Ett lyft för ridsportsverige!

Internationella Ridsportförbundet, FEI, har utsett Sverige och Malmö som värd för Europamästerskapen i fälttävlan 2013. Det blir första gången som Sverige står som värd för ett fälttävlans-EM för seniorer och det är självklart att Malmö blir den svenska värdstaden. Malmö har sedan 2000 anordnat internationell fälttävlan utefter den centralt belägna och vackra Ribersborgsstranden.

Tycker det här är jätte roligt... Dock två år kvar men tycker det är jätte kul :D


 London och jag på en fälttävlansträning :)


Gårdagens ridpass

Igår red jag ett pass nere på slingan, det gick väl helt okej. Bitvis var London riktigt avslappnad men han har så mycket överskottsenergi och ville helst springa! Hade graman först men tyckte bara att det var jobbigt (förvisso var han lugnare) så jag tog bort den och lät honom springa av sig lite. Var ute i c.a 45 min.
Idag ska jag rida dressyr och imorgon ska jag rida ut med en klasskompis som ska rida London, jag ska rida Musse. Tror att det blir en lite längre runda med mycket galopp då, härligt :D Vi har friluftsdag så vi åker ut på förmiddagen :)


Hopplektion

Hoppade för Nina idag. Blev inte så mycket hoppa som jag tänkt. Twist bockade lite i galoppen. Började med att hoppa en först ett räcke-galopp språng-räcke/oxer. Det gick rätt bra! Sen skulle vi hoppa 2 plank, och det gick sådär ända tills jag flög av!! Jag gick förtidigt och vet inte riktigt hur det gick till för jag flög åt vänster. Så det var inte Twist fel att jag ramla av, för hon hoppade som hon ska hoppa, lagom nära hindet, inget konstigt hopp.
Och så ladda jag på svanskotan..
Min snälla häst stannar när jag ramlar av och tittar på mig, ist för att springa iväg. Hon skäms när jag ramlar av, för efter är hon så snäll och duktig! Hoppade upp igen och hoppade en liten bana på 3 hinder 70 cm. Och det gick bra! Hon var rätt lugn, lyssnade bra. Det kändes jättebra!

En sak jag fortfarande inte vet är om jag ska tävla på Söndag.. Nu så kom en till anledning till att inte hoppa, min svanskota som jag välgit ont och så vet jag inte riktigt om Twist pallar, det har varit rätt mycket nu. Varför Twist inte skulle orkar är för att hon är väldigt känslig.


Söt ponny som hoppar gräs :)


Ingen som helst ork

Det är dålig uppdatering från min sida just nu men jag har ingen ork till att göra något och bloggen kommer inte precis i första hand. Igår red jag lektion för Gun, eftersom jag inte har någon ork gick det inge vidare och London kändes spänd. Min medryttare skulle egentligen rida idag men hon är sjuk så mamma och jag åker till stallet efter skolan, fixar allting och rider. Har fortfarande ingen ork så tror nog att jag sätter på gramanen så att London åtminstone får jobba lite och förhoppningsvis blir avslappnad. //Tove

Twist är bra

Tittade på film nyss och innan det va vi och köpte en säng till mej! :)

Skrittade ut på Twist med några runt polobanan och dammen, Twist var duktig, jobba henne lite, mjuk i munnen m.m Det var mysigt, skritta ut barbacka med kompisar och så snöar det stora fina snöflingor. Kände på Twist rygg och hon sa inget! lycka! :) Känns jättebra nu :)

Ska egentligen hoppa för Nina i morgon, ska nog hopp nga skutt och se hur hon känns. även om det går bra ska jag ta det lite lugnare.
Nu ska jag gå och lägga mej i min nya säng och titta på en serie, säsong 1, som jag måste tittat klart på denna vecka ;)


Världens finaste ponny


 Du är världens finaste ponny <3
 


Equiterapeut

Snart ska jag till stallet :) Skönt att vara där mitt på dagen. Ska skritta ut barbacka idag. Ska bli mysigt, med våra fina ridvägar + att det snöar lite nu, men inte storm ;)

På onsdag nästa vecka så kommer Helena (equiterapeut). Hon kommer för att Twist är som hon är nu(fast det är nog bara träningsverk och hon är bättre) och snart börjar det med tävling så då vill jag veta att Twist är hel och sen va det ett tag sen hon var och kolla Twist :)


<3


duktig ponny

Kände på Twists rygg idag, och hon reagerar lite.. Jag la på sadeln på henne och den trycker inte. Men red lite barbacka på henne i stora ridhuset och hon var super duktig. Hon kändes helt normalt :) Skritt och trav i ca. 20 min.  Allt gick så bra :) Hoppet finns fortfarande uppe för att tävla på Söndag!

I morgon har jag typ idrottsdag och jag valde ju ridning, jag och en i stallet ska rida ut på dagen :) så för mej är jag ledig ;) Och på onsdag är det reflektionsdag= jobbahemmadag. Riktigt skönt!



V. 7


Kärlek!


Vet ni hur kär jag är just nu?! Lamicell har tagit fram en ny kollektion med schabrak, Lamicelle Flash. Och jag är helt super kär! Ovan ser ni precis de två färgerna jag vill ha på London (kanske något ljusare grön dock).
Vet ni någon svensk återfösäljare som säljer dessa schabrak eller hur mycket de kostar?
Vet ni om det finns matchande luvor/huvor? Måste inte vara i samma märke men i någon av färgerna.
Som sagt, jag är kär!

De här var ju också grymt snygga! Älskar brunt och kombinationen är sååå snygg, här är färgerna utbytta mellan kant och själva schabraket, tycker båda är fina :)


Valentine's day

Idag är det alla hjärtans dag. Jag har inga speciella planer eftersom jag måste plugga fysik ikväll...
Har ni några speciella planer idag? :)
Iallafall, GLAD ALLA HJÄRTANS DAG TILL ALLA SÖTA LÄSARE :D


 


London

Eftersom vi alla vet vem London är så kan jag ju lägga ut bilder på honom.
För jag har många(!) bilder på massa andra hästar :)
Hittade en söt bild på London :)




Dagens ridpass

Hey.
Internet har legat nere hela dagen och funkar fortfarande bara till och från.
Jag har mått ganska dåligt hela dagen, inte haft någon som helst ork i kroppen och huvudet har dunkat. Känns ungefär som när jag hade feber minus själva febern. Sov någon timme på eftermiddagen i alla fall.
I alla fall red jag nere på slingan i 45 min. Jobbade honom i skritten, mycket med ställningen. Desto svårare att jobba honom i traven och galoppen där han tyckte att allting var jätte kul! Lät honom springa av sig lite grann, det tyckte han var jätte härligt. Och det var nyttigt för honom.
Tänkte ladda upp någon av bilderna från igår men internet är för långsamt...
//Tove

Galen ponny

Hade både Twist och Bianca idag! :)
Tog in båda hästarna samtidigt och dom står i olika hagar. Tur att Twist kom hela vägen till grinden, annars hade det blivit lite problem ;) Asså våra hästar(unghästar) är så grymt snälla! :D

Red ut på Bianca runt polobanan men Cornelia. Red på stora ridbanan efter. Tog det lugnt, lite trav och galopp i båda varven. Hon ville inte riktigt fatta höger galopp. Blev lite övergångar och så, hon var fin! Skrittade ut en bit sen :)
Medans jag red Bianca så fick Twist ha på BoT, smart tjej :)
Kasta på Twist hennes utrustning och gick till lilla ridhuset och tömköra. Det gick inte så bra i början. Sen fick jag hjälp av en annan tjej som tömkörde sin häst. Herregud var galen Twist va!! Sen belv hon jättefiin!! I traven, jag trodde knappt att det var Twist. Jag tömköra lite i trav sen och det gick rätt bra.

Det är faktiskt skönt att stå på Stäket. Inte alltför många i ridhusen, bra ridvägar m.m och sen duktiga människor!
Som idag, fick jag hjälp av en jag inte har sätt innan, tror jag. och alla är så snälla :)


En lyckad uteritt, med förstor hjäm ;)


Mobilblogg från hästryggen

Håller just nu på att skritta av en pigg London efter ett pass på slingan vilket vi båda tyckte var jättekul :) Skriver mer när jag kommer hem men först ska jag sälja fika med några klasskompisar för att samla in pengar till klassresan. //Tove

Vila

Kom hem från mina kusiner för ett tag sen. Jag satt och drogade Hästspel på datan, haha. bara för att jag är grym på det ;)
Twist fick vila idag med, hon fick ha BoT på sig och sen Arnika på efter. Sen ryckte jag lite man på min galna ponny!! Hon stod i gången och så var jag tvungen att ha kedjan på. Det gick iaf rätt bra, fast lite galen är hon alltid. efter så slickar hon alltid på mina händer,söta ponny<3.
Hon känns iaf bättre, i morgon ska jag nog tömköra :)



Promenix och dum sladd

Även idag tog jag en promenad med London, först till sommarhagarna i den djupa snön (jag hade snö i hela mina skor...) och sen ett par varv runt (inte inne på) ridbanan och sen ner till ridhuset och två varv där, haha. Förvirrande va?
Pappa fotade oss lite, ska bara hitta den förbannade kamerasladden som alltid försvinner när jag vill använda den. Typiskt.

Klädbad (y)

Hej!

Sitter nu mellan Junie och Mikaela och har precis ätit köttfärssås och spaghetti. Tidigare under dagen har jag varit ute på promenad, vi gungade och hoppade i snön, vilket ledde till en hemsk kyla. När vi kom tillbaka byte vi om till rena och torra kläder och hade ett fotbad i badkaret men "råka" hoppa i hela vi med kläderna på. :D
Imorgon ska vi till stallet på förmiddagen och rida ut, äntligen får jag träffa min favoritponny igen!


Vi har tagit bilder men fick tyvärr inga bra men det kanske kommer läggas upp senare om ni har tur, så ni får en bild på mig och Junie istället sept 10.

NU SKA VI KOLLA PÅ FILM!




Sol och snö

Så inte förs nu att vi hade en ny desing, men det var fiin Tove! :)
Gick med Twist igår också. Ville verkligen rida för det var ju sol, bättre underlag!
En solig dag med massa snö, det gillas. För på vinter får vi galoppera på Polobanan, och det är så underbart! Jämnt, fin, pudersnö.

Försöker klippa ihop lite saker som jag ska köpa/kolla på i Göteborg. Men datan vill inte riktigt samarbete med mej.. Men jag försöker! :)


sommarbilder i högsta hugg ;)


Hemskt...

Det är hemskt hur mycket hemska hästrelaterade händelser som händer nu för tiden...
Människor som fått hästförbud, andra som gått in i hagen och skurit hästarna, en del som kör på ekipage och sticker från platsen. Hallå? Vad lever vi i för tid egentligen? Och sen den där kvinnan som sålde sin vänninas häst! Och en stor grupp fodervärdar som misskött foderhästen...

Jag måste bara säga min åskikt och det är att det är helt sjukt! Varje gång man kikar in på olika hästtidningars hemsidor så är det något som liknar detta. Vad tycker ni? Har det inte gått till överdrift?
Vi borde ta vara på hästarna som är sånna underbara djur som ställer upp för oss i ur och skur!



Mobilblogg från bilen

London framför den igensnöade ridbanan. London var redan behandlad när vi kom till stallet, Karolina berättade att han var ganska stel i bogarna och lite i högerbak men att han blev mjuk och fin efter, hon hade stretchat nacken ordentligt också. Tog en promenad med honom efteråt och nu ska jag till Jennifer och tillbringa kväll och natt där, vi kommer ha sjukt kul :) //Tove

Tove är bra att ha!

Sitter nu med min data och har spelat Heroes III hela morgonen. Jag håller med de andra att vädret inte är det bästa, och inte sl heller för den delen.. Skulle åka och färga om håret idag men var tvungen att ställa in det för bussarna går ju inte, står att dem "bara" ska vara försenade här men jag har inte sett en enda buss åka förbi senaste timman och jag vill inte gå 2 km i kylan med feber.. Jag får stå ut med oranget hår tills på onsdag kl 20.00, hehe.
Skulle eg till stallet idag men får hoppa över det.. Antingen skulle min mor (hon e 158 cm lång) rida eller så skulle dem ta henne på släp när *Mickis kör Spice Girl, så hon får röra på sig iaf! Snart är det en vecka sen jag såg henne sist, vems box ska jag nu sitta i och sjunga sorgliga låtar?! :O
Tove är iaf bra att ha! Senaste headern hon la upp är sjukt fin! :D
En absolut sjuk & en absolut söt flcka :)

Ny design!

Eftersom det var väldigt delade meningar mellan de båda headrarna jag lade upp igår och medan jag sökte inspiration bland de jag tidigare gjort hittade jag en jag använda förra vintern som var väldigt omtyckt bland mina läsare, gjorde därför om den lite grann och bytte färg, hoppas den blir lika omtyckt nu.
Jag tycker det är väldigt svårt att göra en "tre-persons" header eftersom man måste få in lika mycket av alla... Det blir helt enkelt väldigt rörigt. Men sätt fart och kommentera vad ni tycker om det nya utseendet :D

ORGINAL:

NYA:



Tack SL!

Spinner vidare på Emmas inlägg om vädret nu då...
När jag är sjuk mår jag bara sämre av att sitta inne och inte göra någonting så jag hade tänkt gå ut och ta en promenad men hur kul är det när man blåser bort? Här är det klass två varning.
SL har ställt in nästintill all buss och pendeltågs trafik, det är bokstavligen kaos! Så glad att jag inte behöver åka till stallet kommunalt. Istället åker jag med mamma när kiropraktorn kommer.


 
 Bara jag som blir irriterad när det under pendeltåg står "försening
på som mest 60 minuter" och så är det 1½ timmes förseningar
istället, de kan väl åtminstone vara ärliga??!!

Argt utbrott mot SL men nu jävlar! Bussen som jag åker med från stallet
kommer ALDRIG i tid, minst 15 minuter försenad ALLTID. Hatar det.
Och ja, jag står för det jag skrivit. Annars skulle jag aldrig skriva det.


Vädret

Nu har det ju kommit mycket snö! Jag som trodde att vi hade en chans att slippa se snö mer. Såklart inte..
men man får ju tänka positivt och det är ju att det blir bättre underlag ute, inte lika halt iaf :) det var typ det första jag tänkte på när det snöa. Fast helst vill jag ha sommar!

En sak jag också tänkte på är att jag ska ju till Göteborg om 2 veckor. Jag tror att tågen komer att gå, men tänk om dom inte gör det!? Då kommer jag få panik, inge horse show pga tågen. Men det går säker bra, hoppas jag :)


:(

Var bara tvungen att skriva att det blir ingen ponny imorn heller.. Det går bara neråt! Just nu kollar jag på Scrubs och letar efter "Age of Empires III". Jag älskar såna spel!






ryggont

Blev inget rida eller tömköra idag. Twist har nog träningsverk, för hon har lite ont i ryggen. Men gick med henne i ca. 30 min, och så fick hon ha på sig Back on Track täcke :)
Stackars min lilla plutt, men hon kommer få ta det lungt denna vecka ut iaf. Sen får jag se nästa vecka för det är tävling på söndagen. Men jag hoppar nog som vanligt på onsdagen och då får jag se om jag ens kommer att tävla. Det är ju första gången för Twist, så jag vill att det ska gå bra :)


Kvällsfodring

kom hem för ett tag sen i detta oväder, usch. Idag så ska antingen min kusin rida Twist lite lungt, fast mina planer är att tömköra på torsdagar, vi får se. Ska åka dit lite senare, för jag ska har kvällen och ska fodra alla våra hästar. Det är skönt då, för då är jag nästan själv i stallet.

Sitter nu med min lilla data, där jag har alla bilder. Så ska fixa lite nu med några :)


Vill ha sommar!


Vilken tycker ni?

Sjuklingen behöver hålla sig sysselsatt, har därför pysslat med Photoshop utan vidare inspiration. Har fixat två headers som jag hoppas ni gillar, men av den anledningen att jag inte kan bestämma vilken som ska användas hoppas jag att ni kan hjälpa mig :D Vilken är snyggast?
Ni röstar på själva konceptet/mallen, färgen kanske byts ut, detta får ni också gärna ge förslag på. Upplösningen är inte så bra eftersom de är större i verkligheten.
1.

2.

RÖSTA ;D


Summer pics.

För att muntra upp mig själv i snöstorm och sjuklighet så bjuder jag på några härliga sommarbilder. Visst skulle det vara lite skönt med sol, värme och bar mark nu?


 
 
 
 


Lite bättre idag

God morgon!
Idag mår jag betydligt bättre, har bara lite feber men är fortfarande yr och känns som att jag ska ramla ihop när jag står upp. På bättringsvägen i alla fall ;)
Det är tur att man har snälla stallkompisar och en snäll mamma, mamma får åka ut och fixa intag och allting annat och så rider Martina. Super bra :) Imorgon kommer kiropraktorn för att kolla igenom honom innan vi sätter igång med hoppträningen igen.


 Saknar detta!
 


Broderns data

Hejsan!

Jag är fortfarande hemma med feber.. Nu har jag iaf satt mig med min brors dator så tänkte passa på att skriva ett inlägg om alla hästar jag har varit medryttare på, jag är dock inne på min tionde medryttarponny just nu så det blir ett långt inlägg (kommer även skriva om 2 till jag typ bara tävlat).

Först gjorde jag väl som dem flesta och red på ridskola i 2 år, men sen fick vi reda på att en shettis som står i samma stall som min kompis medryttarponny sökte medryttare, så då gick jag över till pirivathäst-livet.

Majsan: När vi steg upp på Lilljärvas stallplan för första gången för att provrida en shettis var det inte Majsan (sommar 05), utan en annan shettis vid namn Sjöängens Limmerick men samma dag åkte min kompis medryttarponny iväg så då tipsa dem Majsan istället. Majsan var väl inte den ultimata stjärnponnyn, hon kunde vara jättesnäll att rida på så länge man inte krävde nåt av henne, hon kunde sparka i boxen och bockade sjukt högt om man krävde nåt av henne, jag tävlade henne 2 gånger förutom stallhoppningarna och båda ramlade jag av, haha. Trots det är hon nog den häst som gör att jag rider som jag gör idag.

Pinocchio: red jag lite under våren 06, alltså samma år som jag red Majsan. När jag hade börjat lära mig lite mer så var det enda sättet att fortsätta lära sig att gå upp på b-ponny, men jag kunde såklart inte sluta på Majsan, haha.

Oddny: När Majsan och Pinocchio åkte iväg sommaren 06 stod nästa häst på tur. Oddny visste vi redan vem det var för hon kom till Lilljärva under vintern 05-06 och var då endast insutten. Jag fick även hoppa upp på henne ett fåtal gånger under våren så jag kände henne innan rätt så bra. Under hösten tränade vi mycket och både dressyr och hoppning gick bättre. Under våren 07 startade vi lite i hoppning (varav en 0/0) och tränade dressyr hemma. När hon såldes till Norge sommarn 07 blev det att leta reda på en ny ponny. Jag tog även min montélicens på henne.
 
Pindourella: Några veckor sommarn 07 red jag även stallägarens russ Pindourella. "Pinnen" var jättesnäll, dock ett stort fan av mat. Jag red henne och tränade hoppning 2-3 veckor under sommarn och var i västervik med henne på Ponniacup en vecka men det ledde inte till nån placering. Efter Ponniacup på vägen hem släppte de av henne i enköpning till hennes nya fodervärd.

Chrisby: var en supersöt b-ponny med riktiga ambitioner. Honom red jag bara mellan juli-november 07 men lärde mig väldigt mycket på. Jag tränade hoppning rätt så mycket på honom och till slut hoppade vi LB-LA banor vilket var riktigt kul eftersom han kunde jättemycket om man bara var på honom banan runt och var säker så man inte skrämde upp honom. Ute var han superhet och sprang runt i ringar och taktade när man ville få stopp på honom. Han var dock rädd för mycket och behövde en bestämd ryttare vilket ägaren inte klarade av så han såldes i november. 

Fridhems Isac: är inte riktigt den piggaste shettisen jag ridit på.. Jag börja på honom sept 07 och slutade maj 08. Isac var duktigt på mycket men tyckte tyvärr inte om vad han gjorde. Han var sjukt snäll och jag hade vissa riktigt roliga minnen med honom. Jag tävlade även honom lite i hoppning och kom nolla en gång.

Plomona: red jag ett fåtal gånger men skulle ändå vara medryttare. Hon var pigg och snäll och jag red henne endast för att ägaren ville att hon skulle bli van med ryttare. Hon flyttade redan efter några veckor. Jag minns faktiskt inte så mycket om honne, men hon var sjukt söt!

Mira: När Chrisby såldes ville inte jag gå över till shettis helt så jag gick tillbaka till lilljärva och började rida Mira där. Henne har jag nu ridit i snart 3½ år och ser ingen anledning till att gå vidare från heller. Henne har jag tävlat i monté 1 gång, hoppning 4 och Dressyr 1, men tror nog ändå trav är hennes grej. Mira är inte den snällaste häst jag ridit men vet man hur man ska ta hand om henne och hur man ska ta hand om olika situationer så klarar man sig oftast lindrigt undan, jag har faktiskt bara blivit sparkad tre gånger av henne och alla var för 2 veckor sen när hon absolut inte ville komma in från hagen. Hon hade även sin tid under 08-09 när hon bara stanna och ställde sig hela tiden.. Men nu är det slut med dressyr och hoppskorna för nu kör vi bara trav! :D

Anton, Isa och Jodie: Dem här tre shettisarna red jag 08-09 för att rida och köra i ponnytrav men det blev inget med det så jag slutade på sista hästen, Isa vintern 09-10. Alla hästarna hade/har en tjej vid namn Emilia i stallet som blir 8 iår. Nu har hon bara Isa men dem andra hade hon innan hon hitta henne. Anton passade henne egentligen perfekt men dem hade bara honom på foder och ägaren ville ha tillbaka honom våren 09.

Winnica: är nog egentligen den häst jag lärt mig mest på och gjort mest på. I början tävlade jag bara hoppning men blev medryttare ett år senare (alltså hösten 09). På henne har jag tävlat i hoppning på och har en vinst i LC, tävlat LB och tränat LA. Hon är även sjukt duktig dressyrponny och det tävlade jag en gång men tyvärr hamna jag utanför plac med en halv procent, surt. Hon har fått 45p på utställning och bland sveriges finaste russston och går fort på travet. Jag slutade på henne i höstas för jag kände att jag vill hoppa över dressyren nästa år när jag är för gammal för att hoppa.

Picatcho: är ett russ jag ridit ca 5-10 gånger varav en är en vinst i LD, haha. Han älskar att hoppa men har inte riktigt kapaciteten så därför går det bara på låga höjder. Han är jätterolig att hoppa och kan gå riktigt fint i dressyren också om man lägger tid, vilket inte jag gjort, hehe ;)


Under tiden jag har redit dem här hästarna har jag tävlat monté på en shettis vid namn Dante II, men honom får ni veta mer om sen!




 
Oddny

 
Majsan

 
Pinocchio

 
Winnica


Picatcho


Hoppning

Hoppade idag, kan säga att det inte gick sådär bra. Twist sparkade endel i galoppen och bocka(vilken inte var bra för min svanskota!) Men hon var galen och dum. Fast vi räkna ut att hon måste ha varit trött efter dressyren i helgen, för min tränares häst var också lite trött/träningsvärk m.m efter helgen. Twist var verkligen som en laddad kanonkula! Den här gången skyller jag på helgen och att det var rätt länge sen vi hoppade.

Är inte så rikitgt taggad till tävlingen på Stäket som är om 2 veckor, efter idag. Hoppas det går bättre nästa vecka!
Vet inte vilka som läser, men är det någon mer som ska tävla på Stäket? :)


taggad häst inför löshoppning ;)

Mobilblogg

Ni får en sommarbild på London. Jag ligger hemma med 39 graders feber, har inte haft så hög feber sen jag var något år gammal då jag hade feberkramp. Mår verkligen förjävligt, kan knappt sitta upp då det känns som om jag ska svimma.

Ingen häst :(

Hej!
Jag är fortfarande sjuk så blir inget stall idag heller. Jag kommer få abstinens om jag inte kan träffa min favoritponny på fredag heller :( Men nu har jag iaf internet så det är bra.
Puss Ida!

Cassandra

Ja, eftersom Tove skev om hur vi träffades och hon nämnde bla. Cassandra och Boyen som vi hade på foder.
Cassandra som jag hade, var en mycket speciell häst. Jag var ju ute efter en nybörjarponny, men hon var rena motsatsen! Ibörjan var hon dum i hagen, i boxen, att rida.
Jag kämpade på och lärde mej så otroligt mycket! Första månaderna var hemska, ibland gick hon varken fram elr bak. När jag skull hämta henne i hagen så vände hon rumpan enomt oc jag ringe mamma rätt många gånger och sa att jag ville lämna tillbaka henna, men jag kunde vekligen inte det..

Jan 09 så var jag faktiskt ute och provred hästar,(ville inte har kvar Cassandra då..) Det kändes som om jag skulle byta lite innan. Men det blev ett uppehåll och jag hade kvar henne tiden ut.
Jag provred en häst som heter(hette..?) River. En rikitg stjärna! Super underbar ponny! Han blev min senare.
Jag hitta han på Stäket, nära oss. Men nu, konstigt nog står jag på Stäket med Twist nu och det värsta är att jag står i samma stall, några boxar brevid där han stod!! Det dumma är att hästen som står där nu är lik River... <3

I mars 09 så lyckades vi gå omkull och jag bröt tån. Det blev ett uppehåll där. Men jag kände ändå att jag kunde lita på denna opålitliga ponny så jag hoppade upp någon gång.
Tillslut så kunde jag verkligen lita på henne. Hon kom till mej i hagen, hon var snäll i boxen och grymt fin ponny att rida!
Vi kom ut på en tävlig, det gick inte bra, jag gjorde inte mitt jobb.
Men vi var med på klubbtävling i stallet och vi lyckades knipa åt en vinst!
När hon var som finast, då var tiden inne att lämna tillbaka henne, tråkigt nog.

inte så vacker.. Från ingenting, till att lyckas <3

Hur vi träffades

Eftersom mina kära bloggkollegor inte är lika haj på det här med blogg så tar jag befälet och berättar hur vi träffades! Och även hur det kommer sig att bloggen heter just Team Lilljärva.
Ida och Emma träffades på ett ridläger (om jag inte minns fel så var det Färingsö...) för ett antal år sen, kanske fem-sex? De får rätta mig om jag har fel. Men det här hade ingen större betydelse då de inte umgicks så mycket där.
Ida har befunnit sig på Stall Lilljärva i ett antal år, ganska många där hon ridit shettis och russ. Det var där vi alla träffades. Hur dök Emma och jag upp där? Löjligt nog så är det av exakt samma anledning. Nämligen att vi båda hade en foderponny, från samma stall, under vintern 08-09. Dessa två ponnysar (Cassandra och Boyen) fick stå i detta stall som var befolkat med främst ponnysar och tjejer i våran ålder. Vi var ett väldigt tajt gäng under hela perioden. Jag var den första att bryta mig loss ur gänget när jag flyttade med London till Grana sommaren 09, men vi träffas fortfarande till och från. Saknar dock våra knasiga men ack så underbara uteritter tillsammans! Vi har grymt mycket minnen som alltid kommer ha en stor plats i hjärtat.
Emma flyttade vintern 2010 till ett nytt stall med Twist och så försvann hela gänget åt olika håll och Ida stannade kvar för att fortsätta vara medryttare på Mira.

Hoppas det var en bra beskrivning och att det inte blev för rörigt. Kanske fyller på med något senare :)


Hittade ingen bild med oss alla tre. Till vänster har vi mig och London och Ida på Winnica. Till höger Emma och Cassandra :)


Ridpass

Red ut i det fina vädret. Tog det lugnt, pga underlaget och att hon gick dressyr i helgen. Skrittarunt polobanan och sen trava jag en bit mot dammen. Jobbade lite med sänkelvikningar, halt, rygga m.m Hon kändes jätte fin! :)

I morgon ska vi hoppa! har längtat galet mycket. Vi har inte hoppat på typ 3 veckor. NU är det två träningar tills tävlingen! :) Ida med mira ska nog hjälpa mej :)
Slutet på februari är det ju Göteborg horse show. Jag och några kompisar ska dit, så jag ska lägga upp det jag planerat att köpa. Fast den listan ändras ofta ;)


<3

Dressyrträning

Idag red jag som sagt dressyr för Gun. Det gick bra :)
Red först fram själv, tänkte mycket på mina händer och att jag ska låta honom lägga sig rätt och inte göra för mycket själv. Det funkade bra, flyttade för skänkeln, red lite framdelsvändningar, flyttade in och ut på en volt och lite annat smått och gott.
Sedan började jag och Gun traggla runt, jobbade även här mest basic med att flytta, både på volt och längs diagonalen. Londons galopp blir bara rundare och rundare och han orkar bära sig bättre, det är super! Jobbade mycket med att korta steget i traven där han ibland rinner iväg lite, och det gick bra :) Bitvis gick han helt perfekt men mot slutet så började han springa iväg och var allmänt bråkig, han var nog trött för han hade skött sig jätte bra!
Gun tycker att jag verkligen har förändrat mitt sätt att rida, till det bättre förstås ;), och tycker det är så kul att jag har ett så stort intresse i att lära mig mer och tar kritiken på rätt sätt. Alltid kul att höra :D

Juste, nu har jag feber också. Jippi :'<


 En bild från i maj, jag har verkligen brist på dressyrbilder! Han gick betydligt bättre idag.


Lång håltimme

Hej därute! Sitter just nu hemma i soffan, vi har en lång håltimme på tisdagar innan första lektionen och idag blev den ännu längre då vi hade ett kommuntest på matten som bara tog 15 minuter och efter det fick vi sluta. Idag är det jätte fint väder ute, sol och allt. Men underlaget kan man ju inte annat än klaga på. Det snöade inatt och det är bara slask och is överallt. Men idag ska jag motvilligt rida i ridhuset, ska träna dressyr för en av tränarna i stallet, Gun, som jag gör varje tisdag :) Ska bli kul! Kan inte lägga upp bilder, det är något konstigt med sidan ;s /Tove

Hemma

Hej :) Ledsen för brist på bloggning för mig men internet har inte funkat på hela dagen men lyckades komma in på ipaden nu. Idag har jag bara varit hemma för har känt mig lite krasslig. Dessutom har jag ingen häst på måndagar så finns inget att skriva om heller. Om ni vill att jag ska blogga mer så kan ni ge förslag på nåt jag kan skriva om. Kram Ida! <3

3 hästar

Hade egentligen 3 hästar idag, fast alla vilade idag. Hade Twist och Bianca, som ägs av Anna . Och sen Mille, min tränare, Twists förra ägare + uppfödare, hennes häst brukar jag ta på måndagar, men medans jag fixade allt åt Twist och Bianca så var mamma och fixade allt åt mille :) Skönt för mej, eftersom jag har väldigt ont i svanskotan ;)


Twist <3


Bianca :)


Mille, lånad
bild :)


Nu ska jag fixa lite med filmer på Twist :)

Studiedag (y)

Idag har jag studiedag. Riktigt trevligt! Skönt att få sova ut en dag extra (speciellt eftersom jag och Ida inte sov så mycket). Idag ska jag åka till en simhall tillsammans med Sofia och Jennifer. Jag är hästledig men kommer nog inte kunna hålla mig borta från stallet så jag följer nog med Jennifer när hon ska rida på ridskolan :p



 
De här bootsen suktar jag efter! Vill ha ett par i turkos eller limegrön tror jag,
de är riktigt coola allihopa. Finns i knasiga mönster också.


Dag 2

Red för Jeanna idag också. Vi gjorde nästan samma sak som igår och det gick bättre. Sen så skulle vi träna min sits bätte, och hon tog en longerlina och inspänningstyglar och longera mej medans jag inte hade några stigbyglar och sen snurra ihop tyglarna. Och det gick bra fram tills vi skulle galoppera (jag glömde bort att det inte går att longera Twist i galopp utan bocksprång) Så ja, när hon börja galoppera så gör hon ett grymt stort bocksprång och jag hade inga stigbylar eller tyglar. Så jag flög genom luften och rak ner på svanskotan!
Så ni kan ju gissa hur ont det gjorde!  Jag gick run lite och sen upp igen.
Och jag hade en helt annan häst. Vi gjorde samma sak fast jag hade stigbyglar och tyglarna. Och hon var grymt fin, höll knappt i tygeln. Bästa känslan på länge!
Jag har nog aldrig galopperat på Twist när hon har varit så fin. Jag behöve bara tänka på min sits och allt rulla på.
Det jag lärde mej är hur jag gör när hon smiter ur formen, jag vet hur min sits ska vara, när den är perfekt(bara det att göra den bra ;) och sen lite övningar för att få Twist fin :)


Stämpel (Y)

Tja!

Är nu hemma från att ha ridit en pigg ponny barbacka. Jag och Magda red ca. 1mil i alla gångarter, mest kort galopp. Vi klättrade även lite och det tyckte Picce och Mira var kul. Mira var pigg och framåt hela tiden, hon börjar få upp konditionen nu! I traven gick hon fint och trampa under sig. På hemvägen när vi galoppera försökte jag och Magda stämpla varandras knytnävar, det gick inte så bra för hästarna passade på att springa iväg när vi lätta på tyglarna. När jag kom tillbaka smörjde jag in Miras länd/rygg med "Arnika Gel", hon blir lite öm där.

Vi ska tydligen ut och äta nu :)

Ledsen för fotobrist men min dator e dum >.<

Dagens ridpass

Idag red jag London i ridhuset. Ett lätt dressyrpass med främst basicövningar såsom volter och serpentinbågar men även en del framdelsvändning, skänkelvikning och lite förvänd.
London var pigg och glad och försökte ibland springa iväg lite så jag fick vara nogrann att hela tiden ha honom på yttertygeln, då räckte det att jag kramade lite lätt så lugnade han ned sig. Tyckte att han jobbade bra i skritten och traven där jag lade mest tid.
Sedan blev det galoppjobb, London har vilat i två veckor men har nu varit igång i en vecka och är något spänd och springig i galoppen men jag tycker ändå att han orkar bära sig helt okej, det är bara styrkan som behöver byggas upp. Red lite förvänd som gick sådär, han var något spänd och ville hellre springa iväg och lägga in ett byte.
Travade och skrittade av ute i det fina vädret :)


Bild från förra vintern.


Två trötta flickor

Tjenare!

Nu har Tove och jag vaknat efter en kort natts sömn. Igår gjorde vi inte mycket, kolla på tv, spela spel och tog en långpromenad med hunden. Vi har inte bestämt vad vi hade tänkt göra nu på förmiddagen men senare ska vi båda till varsitt stall.
Kram!




Lektion för Jeanna

Red lektion för Jeanna Högberg idag. Jag förväntade mej mer, men det gick ändå bra! Gjorde rätt enkla övningar, öka på långsidorna och minska på kortsidan, sen red jag på volten och då minksa vi volten och så skulle jag flytta ut henne på spåret igen.  Gjorde nästan samma sak i galopp. Twist hade massa energi så hon ville galoppera fortare än vad vi ville, så då gick en del energi till att få henne lite lungare. Twist var verkligen jätte duktig!

Jag är nöjd, fast förväntade mej mer övningar och så. I morgon kl 12.30 ska jag rida igen för henne. Hon tyckte att Twist var jätte fin! :) Så det kändes bra.

Ska tillbaka till stallet om ett tag och ge hästana mat och pussa på Twist :)


galopp :)


Bloglovin

Nu kan ni även följa oss på Bloglovin. Följ vår blogg med bloglovin.

- Ida

Hej!
Sitter hemma nu och har precis klätt på mig efter en uppfriskande dusch och ska sminka mig tills Gästerna + Tove kommer :) Idag har jag bara Suttit i Felicias soffa och spelat tevespel så har inte så mycket o berätta, ni har mer av mig imorn när jag ska ner och rida ut på Mira!
Puss :)

Jag & Dante II

Tove & London

Jag heter då Tove, är 15 år och bor i Sollentuna som ligger i norra Stockholm.
Jag är en väldigt envis tjej, tycker om utmaningar och stora intressen utöver hästar är fotografering, att skriva och läsa men förstås vara tillsammans med kompisar också :)
Jag började rida för 4 år sedan och har innan London haft en c-ponny på foder, Wonder Boy.


Jag och Boyen ^^

Över till London.
London är en d-ponny valack f. 96 från England. Han har stått i Sverige
sedan 02, hos samma ägare tills jag köpte honom sommaren 09.
London är utbildad och tävlad LA/LA men kan även de flesta msv-rörelserna.
Hoppar gör han, med glädje och bra teknik. Vi har som högst hoppat bana
på 110 och enstaka hinder på 120cm. Vi har tävlat upp till LB lokalt
men London har väldigt dåligt självförtroende i hoppningen så vi
nöter på i LC just nu. Fälttävlan tränar vi också vilket är superkul!
Att hantera är London en ängel, även fast han snarare ser ut som självaste
djävulen. Hum. Men han är genomsnäll att klippa, lasta, duscha, sko osv.


Emma & Twist

Jag har en c-ponny som heter Twist. Hon är 5 år, förra åtet blev hon mätt upp till 140,0 cm, alltså på gränsen till D-ponny. Vi ska mäta om henne igen nästa år och då är hon nog D-ponny. Iår tävlas hon som C-ponny.
vi köpte henne av uppfödaren + att vi känner dom så vi vet mycket om hennes bakrund :)
Jag fick henne 23/1-10, så har haft henne lite mer än ett år. Och Vi har utvecklats så enormt mycket! När jag fick henne så kunde hon nästan inget, utan bara skritt, trav lite galopp rakt fram. Nu har vi kommit en bra bit på väg. Twist är en grymt snäll, social, nyfiken, duktig, perfekt i mina ögon.
Denna ponny kommer att komma långt! Hoppar som en gud, räddar sig själv, inte tittig och hoppar det mesta och hon tycker att det är grymt roligt.
I dressyren är vi på god väg. Det går väldigt bra, när jag väl tränar. Även här kommer hon säkert komma långt, vi tränar och kämpar. 

Det var väl lite om oss, mer får ni vet när jag skiver om henne :)


Jag och Twist :)


Ida & Mira

Hej! Ursäkta om det blir stavfel och sånt just nu för sitter med Felicias dator och den är alldelles för liten och knapparna är konstiga, rättar det när jag kommer hem.

Jag tänkte att jag kunde berätta om mig och Mira i två separata delar av inlägget så blir det inte så rörigt :)'

Ida: Jag har älskat hästar sen jag var liten och red på en shettis och en fjording varje sommar tills jag var 5. Då kunde man börja på "hästis & miniorer" på Järfälla Ridcenter. När jag var sju blev jag medryttare på shettis i Stall Lilljärva och har bytt upp mig ett antal gånger sen dess. Under dem åren har jag främst tävlat hoppning på ett russ vid namn Winnica men har även ett år tävlat monté på en hingstshettis, vi kom t.o.m 4 i sm. Tyvärr är det viktgräns så jag klarade inte det förra året. Nu är jag för gammal för hoppning och ska bara tävla monté på russet Mira (& kanske Maskot, ett russ i stallet) iår. Vi får se vad som händer sen, om jag köper större häst och börjar med hoppningen igen eller om jag fortsätter med ponnytravet, det kommer iaf vara väldigt svårt att byta ifrån mig från Mira. :P

Mira: Mira är en riktig allroundhäst, egentligen har hon inte alls nån bra extriör och steg men allt fungerar om man verkligen försöker. Hennes hoppteknik är dock väldigt bra när hon inte blir för glad och hoppar 2 meter från hindret. Ägaren till Mira köpte henne när hon var fyra, vilket var 5½ år sedan. 2 år senare blev jag medryttare. Mira var då inte alls tränad på samma sätt som nu. I hoppningen kunde inte jag styra henne på ett hinder i galopp för hon sköt bara ut bogen och sprang åt ett annat håll. I dressyren var hon som finast när jag stod stilla och hon börja tugga lite på bettet. Nu har hon tävlat hoppning några få gånger och dressyr en med mig. Hon och jag har hoppat över en meter och hon går och trampar under sig och böjer på nacken i dressyren. Hon har t.o.m sänkt sitt rekord på travet med 35 sek! Mira är nog inte den snällaste hästen man kan hitta men när man lär känna henne så går det inte att älska henne. Ärligt talat, efter alla 8 medryttarponnyer jag ridit är nog Mira den enda jag känt att jag aldrig kommer kunna släppa.




PUSS

Hej där ute!

Tove här, en del av er har säkert redan sett min egna blogg tidigare.
Mer om mig kommer senare i ett separat inlägg.
På denna bloggen kommer jag tillsammans med Ida & Emma att skriva om vårat liv tillsammans med våra ponnysar. Jag äger en d-ponny vid namn London och vi tävlar hoppning, Ida är medryttare på ett gotlandsruss, Mira, och tävlar främst monté och Emma äger ungponnyn Twist och ska i vår debutera lokalt, det var lite kort om oss men vi ska skriva ett inlägg var om oss och våra ponnysar.
Jag har slängt ihop en header men ska göra en ny, lite snyggare och mer stilren så fort jag får tid, jag vet att denna är väldigt rörig men men, det får duga för tillfället! Bråkar lite med stil och kodmall men allt börjar falla på plats.


Välkommen till min nya blogg!

Japp, så är det.
Här kommer Tove, Emma och Ida blogga om sina liv med ponnysarna.
Design och mer info på G, håll utkik ;)

RSS 2.0