TACK ... gud?ödet?IDA!

HEJ!
Ledsen för dålig uppdatering senaste tiden men för mig, Ida är det endast för det hänt så sjukt mkt, inte i hästvärlden dock. Egentligen har det inte hänt supermycket så, men senaste veckan/veckorna har jag gått från en mycket ledsen flicka till en mycket glad flicka, hela jag har förändats på nåt sett. Jag är fortfarande Ida, fortfarande en konstig, sprudlande glad tjej, men starkare. För första gången i hela mitt liv känner jag mig tillräckligt stark för att hjälpa andra, och kunna nöja sig med mitt liv, mitt utseende, mitt jag. Jag säger såklart tack till alla mina vänner, för att dem stannar men egentligen är det endast mig själv att tacka för hur jag känner mig, jag har försökt intala mig att jag är lika bra som alla andra, men har aldrig trott på det. MEN DET ÄR FÖRF*N SANT! Alla har sina naqckdelar, jag också, men alla är fortfarande lika bra! Hos vissa ligger dock problemet längre ner. Jag känner nu att jag har nackdelar men inga problem, förut hade jag problem, djupt, men dem är borta! Alla problem går att lösa om du är envis!
Men kom ihåg, du/jag är fortfarande människor, vi har våra nackdelar men det är delen om vilka vi är så dem ska du varken putta bort eller hålla fast, låt dem finnas och koncentrera dig på det posetiva! <3
Ett år sedan, när det låg lika djupt som helvetet, jag minns den dan. tråkiga minnen :(


Jag idag, flicka på bra humör :D

Knäpp uteritt

Idag har jag och London tränat på att flytta oss för bilar, rida genom träd och skena/bocka genom vatten. Haha.
Jag hade planerat att vi skulle rida gokartrundan men icke, en stallplan där jag hade behövt rida över var avspärrad och hästarna gick på stallplanen, så jag fick rida en lång runda i skogen för att komma ut på grusvägarna.
Och för att komma ut på grusvägarna från skogen var jag tvungen att rida igenom ett träd, mindre lyckat. Men jag satt av och tvingade London gå förbi utan mig samtidigt som jag tryckte undan grenarna (som inte ville flytta på sig). Tur att ponnyn är snäll!
Sedan blev London överlycklig när vi kom ut, trots att det var lite isigt på vissa ställen fick han väldigt bra fäste med broddarna så det blev lite galopp fram och tillbaka på vägen och det London tyckte var bäst av allt: en raksträcka var helt täckt av vatten så där la han in ett antal bocksprång, studdsade och hoppade. Han älskar verkligen vatten!
Men när jag vände trodde jag han skulle dra ned huvudet och springa men han var så duktig så! Lyssnade bra, även fast han gärna ville springa så höll han sig lugn. Han behöver lära sig att det inte är stress bara för att vi är påväg hem :p
Nu ska jag titta på melodifestivalen med familjen, imorgon ska jag upp tidigt och åka till stallet för att ta ut hästar men några med en ny häst ska gå dubbelt med oss (vi ska visa hur allt går till) så det går nog lite snabbare :) Ska rida två hästar också.

Hopplektion

Hoppade i går för Nina. Börja med att hoppa, räcke-galoppsprång-räcke-galoppsprång-räcke-galoppsprång.
hade bom mellan hindrena för att Twist skulle blir lite mr försiktig och inte unna rusa genom lika lätt. Och fick fick tilll det några gånger. Sen hoppade vi bana, det var 3 hinder som blev 7 språng. Och det har aldrig gått så bra!! hon var lugn, rusa inte, hon var helt underbar! :')

Jag kanske laddar upp en bild på våran outfit, röda från topp till tå! ;)

Regn och slask

Usch vilket väder det är ute! Det är regn och slask och alldeles grått och tråkigt... Har ni det likadant?
Idag fick London vila, vilket jag även planerat, men mamma och jag åkte till stallet för att ta in alla hästar. Och såklart ville de in! Några hästar var så blöta att de stod och skakade så det var bara att snabbt byta täcke på dem när de kommit in i värmen.
Nu har jag precis duschat så jag ska värma mig lite och sedan slappa i soffan.

Dagens

Just nu sitter jag och kastar ner råttor från soffan, haha. De behövde vara ute lite men klättrar upp på soffan hela tiden och kissar i den >.<
Och en till sak som har med råttor att göra, gissa vad som låg i min havretunna när jag öppnade den! Jo, en äcklig råtta. Usch. Den hade bitit sönder en del av locket och på något sätt tagit sig in... Fick hjälp av Jojjo att slänga ut den :p
Red ett lätt lösgörande pass i ridhuset idag, London kändes trevlig :) I början var han lite jobbig när jag skulle flytta honom för vänster skänkeln, han ville inte lyssna. Men jag gav inte upp och till slut gick det bra. Jobbade mycket med skänkelvikning och volter, det gick bra och han var lätt i handen i en stadig form. Blev inte så mycket galopp men där jobbade jag på volten och lite förvänd vilket gick bra :)

Promenad

Gick runt polobanan med Twist och den snälla Frans! :) Twist hoppade typ in i frans, men har rörde sig inte ur fläcken. Men han är bara liiiite segare att gå med än Twist, fast han är snällare ;) Han går lugnt bakom mej och Twist går gärna fort. haha, dom passar väldigt bra ;)

Har rätt mycket annat att göra på dagarna och dom andra har säkert också annat att göra, så då blir det inte så mycket skrivandes här..


Uteritt med Klara

Idag hade jag tänkt rida dressyr men fick sällskap av Klara så vi red ut istället.
Red Gällsta rundan i lugn takt, mest skritt, en del trav och lite galopp.
London jobbade på helt okej, sökte sig nedåt i traven när han väl slappnade av och detsamma i galoppen. Han var lite av en studsboll i början av galoppen, han ville helst framåt och fort skulle det gå men han lade band på sig själv och lyssnade bra på mina förhållningar :)
Det gick alltså helt okej idag, imorgon blir det nog dressyr, men vill någon rida ut så blir det så ;)

En av mina favoirtbilder, vill ha vädret!

Markarbete 7/3

Red markarbete idag. Jag kan inte säga att det gick så jätte bra, men inte dåligt heller. Vi kom genom träningen bra. Travbommar längs båda långsidorna och på böjt spår vi volterna. Så vi rullade på, och på ena långsidan var det större mellanrum och vi var tvungna att öka rätt mycket. Shiit vilken trav Twist fick! Det var inte bara pringa igenom, utan hon lyfte och längde jätte mycket! :)
Vi gjorde nästan samma sak i galopp, som jag har lite svårare i. Men det gick bra i slutet. Det kändes bra!
Jag får aldrig tänka framåt när det gäller bommar/hinder utan lugn, lugn och lugn, jag måste slappna av. Och dågår det faktist bättre :)

Det här var bara första gången, så några gånger till så kommer det att bli bra :)

gammal bild.


Nya planer

Idag var det sista dagen jag hade Monte, lite tråkigt faktiskt. Fast jag skulle aldrig hinna med honom också nu när det är skola ;) Han är en riktigt fiin ponny!!

Lina red Twist barbacka ute i solen. Twist är verkligen dum mot henne, hon gör ju inget dumt men hon testar henne =slippa jobba..
Twist är verkligen lat! hon gör allt för att slippa jobba.

Jag och min hopptränare har kommit fram till att jag ska rida markarbete varannan vecka, för att få Twist lite mer lydigare. För att hoppa det kan Twist utan problem, hon hoppar det mesta. Så nu ska vi satsa mer på att få henne bättre mellan hindrena! Så redan i morgon har Nina fixat att jag ska rida markarbete för en tjej :)
Jag tror att det kommer att bli bra.


<3


6/3

Hade uttaget på morgonen vilket gick bra :)
Red sedan ut tillsammans med Klara, vi red gokartrundan och det gick bra. London var lite knäpp, han var lite spänd ibland men gick framåt när jag bad honom och sen studsade han rakt upp i luften när han såg en räv i skogen, haha! Väldigt orädd ponny ;) Men det gick bra, trevligt med sällskap. Blev mycket galopp och ett medel tempo.

5/3

Idag blev det dressyr i ridhuset. Skrittade fram ute i det fina vädret :)
Jobbade med skänkelvikning på olika ställen, främst ut med långsidorna men även på diagonalen och volten.
Var ganska svårt att komma åt honom i vänster sida och när jag la till spöt på rumpan kickade han, märks att han är ponny ;p Men fick igenom det någorlunda.
I galoppen var han väldigt rund och fin, där blev det galopparbete samt förvänd på båge längs långsidan. Han har verkligen blivit jätte stark i den förvända! Förut sprang han bara iväg och bytte men nu galopperar han lugnt på, jätte skönt :) Tror att det varit riktigt nyttigt för honom att få komma ut och galoppera mycket.
Han kändes hela tiden väldigt positiv och lyhörd, mjuk i munnen men något tung i vänstertygeln men det blev bättre.
Känns ju som att någon måste följa med och fota dressyrbilder...

Hej! :D

Hej, nu är jag på mycket bättre humör så nu får ni ett läsvärt inlägg ;)

Det som behövdes var en ridtur på Mira, Ceasarsallad och en liten tjejkväll med mamsen framför The Vampire Diaries, Skavlan och Grabben i Graven Brevid.

Mira blev det ändå ett hyfsat lungt pass, red ordentlig dressyr för första gången sedan oktober i allafall. I tisdags var hon hos nån "örtgubbe" som gav henne salvor och foder, men även ett tips på att rida mycket åttor så det satsade jag på idag. Blev inte mycket dressyr för red ca 30-45 min men fick igenom henne i åttan i trav, lite galopp i båda varven, men framför allt känner jag att hon har kvar potentialen och tyckte det var mycket roligare när hon hållt sig ifrån volten ett tag. När snön försvinner tänkte jag faktiskt börja rida lektion sådär 1 gång i månaden bara för att utnyttja att hon tycker det är kul, det låter väldigt lite men risken är att hon slutar tycka att det är kul om jag gör det mycket mer.
Jag rider iaf på världens största kärring ;)
När Mira var som finast :), inte världens bästa bild och har dessutom
glappande tyglar men minns fortfarande den dagen, var så nöjd över min ponny!

Ridpassen

Gårdagen blev lite misslyckad..

Idag har ju Monte fortfarande och självklart Twist <3
Monte: Hoppade honom i lilla, eftersom jag inte har hoppat honom innan blev det bara några skutt, hade en oxer på långsidan, räcke snett-i-genom, räcke långsida. Så vi hoppade även som en liten "bana". Han är verkligen super duktig! Han var jätterolig att hoppa, för han hoppar nästan likadant som Twist, lite halv konstiga hopp.
Monte och Twist är verkligen lika varandra, på många sätt!
Jag blev fotad så om jag får bilderna så lägger jag upp några här :)

Sen blev det en liten paus. Jag var nere i ridhuset och kolla när en i stallet hoppa. Fick fota lite, sen fick jag rida hennes häst, som jag aldrig har ridit på. Har inga bra skor, för stor hjälm, aldrig ridit hästen och ska hoppa ;) Men han är snäll, så det gick bra :)

Twist: tömkörde henne, ibörjan var hon lite okoncentrerad, som leder till en galen häst. Men senare gick det bättre! hon var lugn, lyssnade jätte bra på mej. I alla gångatrer. Sen gick det lite utför och hon bara sprang runt och sprang väldigt snabbt och bakbenen hängde inte riktigt med så dom for i baken.
I slutet ville jag bara få henne lugn, avslappnad o låg. Och det gick bra :)


efter Longering/tömkörning i förra stallet :)


Dagens ridpass

Idag red jag och London Gällstarundan själva, det var mysigt att rida ut själv nu när jag har haft sällskap de senaste uteritterna, jag är knäpp...
London var jätte duktig. Jobbade honom i låg form i både skritt och trav och han sökte sig hela tiden nedåt och var jätte mjuk i munnen. Galopperade lite också och där var enda kravet att han skulle gå någorlunda samlat och han lyssnade jätte bra och galopperade lugnt, även fast jag kände att han väldigt gärna skulle ha sprungit snabbare :)
Han kändes i alla fall jätte fin, mjuk och lyhörd.
Sedan tog mamma och jag in alla hästar vilket gick jätte bra :)

Hej alla :)

Hej!
Jag vet att jag inte har varit särskilt aktuell senaste veckorna... Men jag har en anledning till det, senaste snart 4 veckorna har jag haft nån typ av förskylning.. Just nu har jag lov men har och kommer även ägna hela lovet att bli frisk, om ni har tur så får jag rida min ponny ordentligt igen efter 1½ vecka :) Antingen idag eller på söndag, men just nu känner jag mig hängig med feber. Jag skulle kunna skriva ett annat inlägg än om när jag rider osv men just nu är jag på sjukt dåligt humör eftersom jag ligger efter i skolan, inte ridit sen förra söndagen och utnyttjar lovet jag längtat efter sen jullovet med att kolla igenom alla säsonger av "Big Bang Theory", "Vamire Diaries" och ska snart börja med nån ny serie att följa... Dessutom så har jag endast ätit soppa och fil senaste 2 dagarna så jag kommer antagligen bara skriva massa negativa saker   -.-
Nu blev det ett deppinlägg iaf men ska sluta nu så jag inte förstör bloggen helt!

Hoppträning

Jag, pappa och London åkte till Söderby gård för att rida för Haking för första gången, och jag är riktigt nöjd!
Som uppvärmning flyttade vi hästarna längs ena långsidan, galopperade den andra och hoppade ett litet räcke på ena kortsidan och vid väggen skulle vi sakta av till trav, och sedan skritt. Här försökte London lura mig hela tiden, han gjorde som jag sa och sedan hoppade han åt sidan och försökte fortsätta galoppera, det var lite irriterande men sen fick vi ordning på honom, fick göra halt in i väggen ett par gånger.
Sedan hoppade vi hinder som låg på böjt spår på volten där vi skulle anpassa galoppsprången, ibland på 3, ibland på 4, och ibland på 2. Det kändes bra :)
Sedan hoppade vi en studs med smala hinder där det var väldigt viktigt att rama in hästen, och London gjorde det super bra och lyssnade bra :) Hoppade långsidor där vi skulle räkna och anpassa galoppsprången, jag skulle rida på åtta men till pappa sa Haking att det var omöjligt, men jag red på nio :D Gick inte att få stopp på Londonefter för att han fick gasa så mycket! Sötisen.
Sedan hoppade vi ett räcke - fem språng - trippelbarr - fem språng - räcke. Som Haking sa så tror ju oftast ryttaren att trippelbarren är farligare än den är, eftersom den är bland det lättaste hindret för hästen att hoppa. Det var skönt att ha något annat än själva hindret att tänka på då. London flög över jätte bra, trippen låg väl på 1m.
Sedan hoppade vi bana vilket gick jätte bra, London lyssnade fint och kunde både korta och länga någorlunda, hoppade hela banan utan några som helst konstigheter, men sista linjen råkade jag hoppa fel hinder, fick en liten blackout. Klantigt av mig men jag är jätte nöjd ändå :)
Det var verkligen perfekta övningar för att få London att lyssna mer på mig, super bra träning!
Det här blev väldigt långt, grattis till er som orkade läsa!

favorit

En ska jag inte kan leva utan under vinterhalvåret är
Min mössa!



Den lever nästan på mitt huvud under vintern. Den är super skön och varm, sitter perfekt. Kan inte tänka mig en vinter utan mössa. Det funkar utmärkt att ha tofs ändå, jag har oftast det.

Sjuk

I tisdags så var jag sjuk, men var tvungen att ta mej till stallet och mocka åt Twist och Monte, mamma fixa resten(det är väldigt få som får mocka min box).
Igår kom jag hem rätt sent, hade hoppträning. Det gick bra i slutet, i början så lyssnade Twist inte så bra. Det kändes som om jag har kontakt med en vägg.. Det blev iaf bätte mot slutet. Och så fick jag chansen att använda nästan alla mina saker.

Idag ska jag tömköra Twist tror jag och rida på Monte. Ska även en sväng till hööks och köpa lite småsaker sen in på Sthlms ridsport ? haha, nån som älska att shoppa (a)


Dressyrträningen

Jag gick och la mig tidigt igår, jag är superförkyld och känner mig ganska hängig...
Mamma lyckas alltid väcka mig på morgonen, vår nya dusch är så högljudd ;s
Jag red i alla fall dressyr för Gun igår, det gick väl sådär, London är så j*vla envis. Jag måste bli lika envis tillbaka! Han var ganska stark också, låg på vänsterbogen och sådär... Vi jobbade mest på volten, i skritt red jag skänkelvikning in till medellinjen, ett halvt varv framdelsvändning och sedan skänkelvikning ut igen, det var en bra övning :) Red även mycket övergångar mellan galopp och trav för att få honom lättare i handen.
Sedan blev det tiometersvolter längs långsidan, i vänster varv gick det bra men i höger ville han inte riktigt lyssna på ytterhjälperna och flöt ut lite. Sedan red vi som vanligt skänkelvikning på diagonalen och fick till en sån underbar för höger skänkeln, jag bara satt där, London hade huvudet rätt och flyttade jätte fint utan att jag egentligen behövde göra något alls.
På slutet var han jätte fin, fick ett helt annat steg och tryckte på och var mjuk i hela kroppen :)
Jag vill ha det här vädret...

Nya hästar

Den här veckan dyker det upp flera nya hästar på Grana, några har redan kommit.
Jag tycker alltid att det är lika spännande! Kul att träffa nya människor med samma intresse som mig, hästar. Och sen kan man ju alltid hoppas på att någon vill vara mitt uterittsällskap ;)
Diskuterade det lite med Frida i lördags, tänk om jag skulle stå i ett stall med mindre än tio hästar, hur skulle jag överleva? Jag som jämt klagar på att jag inte har någon att rida ut med i vårat stall med 36 hästar, haha. Lite komiskt faktiskt. Men men, nu har jag fått sällskap de senaste uteritterna och jag fortsätter att tjata på mina kära stallvänner, de behöver komma ut lite mer!

Trött & förkyld

Godmorgon!
Det är en trött och förkyld Tove som sitter vid dataskärmen.
Ska snart åka till frisören, skönt att äntligen få klippa mig! Mitt hår har blivit så himla långt att jag bara vill bli av med det, haha! Nä, jag ska bara toppa och klippa lite till, men har aldrig haft så långt hår innan i alla fall.
Sedan åker jag hem, fixar något att äta innan jag åker till stallet, hinner nog slänga in ett inlägg då också.
Idag är det dessutom 1 mars, hoppas på vår nu!
Snygging Tove har tråkigt!

RSS 2.0